Yrkesfaglig opphenting - Kryssløp fra Vg1 studiespesialisering til yrkesfag på Vg2

Har du fullført Vg1 studiespesialisering og funnet ut at du er klar for noe mer praktisk opplæring? Kanskje du har funnet ut at du heller vi ta et fagbrev? Da kan du søke direkte inn på Vg2 yrkesfag!

Fordelen er at du slipper å måtte ta et nytt Vg1 (gjøre omvalg). Samtidig har du fortsatt mulighet til å få førstegangsvitnemål om du ønsker å ta høyere utdanning.

På Vg1 studieforberedende (Vg1ST) har du fullført alle de obligatoriske fellesfagene i Vg1 og Vg2 yrkesfag. De ledige timene brukes til faget yrkesfaglig opphenting (YFO). I YFO undervises det i programfagene på Vg1 i det programområdet du har valgt. Faget tas sammen med Vg1 klassen. Resten av timene dvs.  programfagene, yrkesfaglig fordypning og kroppsøving, tar du sammen med Vg2 klassen.

I Troms og Finnmark skjer inntak til «Vg2 yrkesfaglig opphenting» på den enkelte skole. Du fyller ut vedlagte søknadskjema (PDF, 174 kB) og sender som e-dialog til Troms og Finnmark fylkeskommune (pålogging med MinID). Søknaden merkes "Tana videregående skole".

Søknadsskjema (PDF, 174 kB)

Mer info om Kryssløp fra Vg1 studiespesialisering til alle yrkesfag på Vg2