Innføringskurs i ysting
Dato: 20 – 23 februar
Sted: Tana videregående skole
Pris: kr. 4000,- inkl. lunsj
Antall deltaker: min. 8 maks. 15
Påmeldingsfrist: 01.02.23
Arrangør: Tana videregående skole i samarbeid med kompetansenettverket for lokalmat i nord
Påmelding til: marianne.johannessen@tffk.no eller 91806679. Påmeldingen er bindende, og faktura sendes. Gebyr blir sendt ut hvis vi ikke har avmelding innen 2 dager før kurset.
Praktisk informasjon:
Ved påmelding: Oppgi organisasjonsnummer, kommunen, navn på bedrift og deltaker og fakturaadresse. Påmelding er bindene og faktura sendes. Påmeldingen er bindende og faktura sendes. Avmelding etter 01.02.22 belastes med 50 % av kursavgiften.
Overnatting kommer i tillegg, og du må finne dette og bestille selv. Skolen kan være behjelpelig å finne overnatting.
|
Dette innføringskurset er lagt opp etter samme program som de årlige innføringskursene i ysting hos Sogn Jord og Hagebruksskule.
Tema som blir omhandla i kurset:
- Mjølka som råvare og syrning av mjølk
- Koagulering av mjølk og ysting
- Andre mjølkeprodukt, dravle
- Salting og modning av osten
- Ostesmaking

Lærer er Pascale Baudonnel fra Sogn Jord og Hagebruksskule som har solid kompetanse og lang erfaring med ysting og undervising.
|