Språk

 

YFF brukshund

Elevene som har valgt YFF Brukshund er godt i gang med ulike emner i faget siden de startet i høst. De har vært med på treningssamling med Norske Redningshunder og de har vært å sett gjeterhunder i arbeid. 

Klikk for stort bilde 

 

 

De fikk være med to dager mens Norske Redningshunder hadde treningssamling. Der har elevene fått en innføring i praktisk bruk av hund i søk etter mennesker som har gått seg bort. Både overvær og sporarbeid har de fått være med på. De har fått være figuranter, og elevene har fått leke og belønne forskjellige type hunder. Praktisk bruk av GPS har de også fått prøv seg på. Lange dager og flinke elever og hunder. Tusen takk til Norske Redningshunder for at elevene får være med. 

En annen dag dro vi til Paddeby og fikk demonstrert bruk av gjeterhunder hos Tonje Andreassen. Hun hadde både valp, unghund og en voksen border collie som vi fikk sett i arbeid. Fantastiske hunder og skikkelig godt arbeidskamerat for bonden i sauesankinga. Tusen takk til Tonje som tok så vel i mot oss. 

Hund til nytte og glede! 

 

Nå avventer vi med felles treninger med elevenes og lærerens hunder til situasjonen er avklart i forhold til sykdomsutbruddet som er på hunder i Norge for tiden. 

Kontaktperson

Tonje Kristine Halvari
Lærer
78 96 39 15