Språk

 

Skolens hester

På skolen har vi per i dag de norske rasene. De er allsidige, robuste og stødige. Og de er våre nasjonale skatter, som vi syns er verdt å ta vare på.

 

Dølahest

Kvams Maija

Skolens hest Maija trenes i ridehallen. - Klikk for stort bilde

 

 

Dølahest, hoppe født 2006

2.pr, stilt som 1 i kvalitet

Mor: Villmarksrosa
Far: Myromsli Svensken

Maija kom til oss som føll høsten 2006. Lærlingene og elevene har vært med på innkjøring og innridning av Maija. I dag brukes hun til både ridning og kjøring, og hun er en super lærehest. 


Sommeren 2011 var hun til bedekning på Inderøy i Nord-Trøndelag med hingsten Geilostølens Viktor. Hun fikk et flott hoppeføll i juni 2012 som fikk navnet Birkelunds Risten.

 

Birkelunds Risten
Skolens Dølehoppe.  - Klikk for stort bilde

Dølahest, hoppe født 2012                  

2. pr. 


Mor: Kvams Maija
Far: Geilostølens Viktor

Risten ble født her på gården sommeren 2012. Lærlinger og elever ved skolen har vært med på all innlæring. Risten er fortsatt unghest og er litt vimsete av seg. Derfor er det foreløpig kun de mer øvede elevene som jobber med henne.  

 

 

 

 

 

Fjordhest

Langmyrs Vilja

Skolens Fjordhoppe Langmyrs Vilja med føllet Birkelunds Henrikke. Bildet er tatt sommeren 2014. - Klikk for stort bilde

 

Fjordhest, hoppe født 2005  

2. pr. 
Mor: Jakobgardens Hedina
Far: Fløgstad Lenar

Vilja kom til skolen vinteren 2011. Hun viste seg å være en super ridehest til både nybegynnere og øvede ryttere, samtidig som hun også er en rolig og stabil kjørehest. Hun egner seg meget godt som terapi- og handicaphest, da hun er utrolig stødig og tar godt vare på sine ryttere.

Sommeren 2013 var hun til bedekning med hingsten Turbo Romeo. Hun fikk et nydelig hoppeføll sommeren 2014, som fikk navnet Birkelunds Henrikke. Henrikke ble solgt høsten 2016.

 

Lyngs-/nordlandshest

Bri

Skolens Norlandshest - Klikk for stort bilde

 

Lyngshest, hoppe født 2011              

3. pr. 
Mor: Pianøtt
Far: Bjørkebrage

 

Bri kom til skolen i august 2014, drektig med hingsten Skogmoprinsen.

Elever og lærlinger har vært med på innridning av Bri. Bri er en ivrig og arbeidsom, men litt sta frøken Hun er kjørt litt med, men egner seg best i ridning. Der går hun både dressur og sprang.  

 

Brigg

Klikk for stort bildeBrigg utstilling

Lyngshest, vallak født 2015
Sløyfe som åring

Mor: Bri
Far: Skogmoprinsen

 

Brigg ble født her på gården sommeren 2015. Lærlinger og elever ved skolen har vært med på all innlæring. Han er innkjørt og nå i gang med innridning. Han er en stødig og trygg ponni, som tar nye utfordringer på strak arm (eller hov). 

 

 

Kontaktperson

Lærer/miljøarbeider
78 96 39 41