Skolehverdagen i lys av koronasituasjonen

Her finner du informasjon om skolehverdagen, i lys av koronasituasjonen.

Klikk for stort bildeInformasjon om korona

Koronainfo - Tana kommune

Smitteforebyggende arbeid ved Tana vgs.

Utgangspunktet for tiltakene er hentet fra Smittevernveilederen for skole

Syke personer skal ikke være på skolen

• Hold deg hjemme hvis du er syk – selv med milde symptomer. Du kan komme tilbake på jobb/skole dagen etter at du er symptomfri.
  • Er du syk med forkjølelsessymptomer skal du ta en koronatest. Testen skal være negativ og du skal være symptomfri, før du får komme tilbake på skolen.
  • Om elever, ansatte eller noen i nær famille får påvist Koronasmitta følger vi pålegg fra kommunelege.

God hygiene

• Vask hender – når du kommer på skolen og når du reiser hjem, i forbindelse med måltider og toalettbesøk, når du er skitten på hendene, har vært i kontakt med dyr eller har tatt deg i ansiktet.
  • Det er hengt opp oppslag på toaletter om riktig vask av hender. Se Folkehelseinstituttets opplæringsvideo for håndvask.
  • Det er satt ut antibac ved alle hovedinnganger, i klasserommene, i kantina mm. som brukes når du kommer inn i bygningen - til du kommer til sted med håndvask. Alle som ønsker det kan få en egen flaske Antibac å ha i lomma.
  • Hostehygiene: Host i papir som kastes i søpla etterpå. Om du ikke har papir tilgjengelig – host i albuekroken.
  • Sprayflasker med desinfiseringsmidler og papir er plassert på toalettene slik at alle kan tørke av dørhåndtak, vask, kran, nedtrekk og toalettringen før og etter bruk.

Redusert kontakthyppighet mellom personer

• Unngå nærkontakt (klemming, sitte tett)
  • Unngå deling av utstyr (PC, telefon, nettbrett, verktøy, bøker etc.)
  • Hold min. 1 meter avstand i alt arbeid

Hvis elever blir syk på skolen

• Elever som blir syk i løpet av skoledagen må hentes hjem av foresatte (evt. kjøre hjem selv om du har bil / er frisk nok til det). Dette gjelder alle som bor i Finnmark. Om eleven av ulike grunner ikke kan reise hjem flyttes eleven flyttes til "karanteneboligen" på skolen).
  • Elever som må vente på transport tar på munnbind og venter utendørs eller på biblioteket - eventuelt på rommet for deg som bor på elevhjemmet.

Retningslinjer for undervisning i klasserom:

• Elevene skal ha faste plasser i klasserommet så langt det går.
  • Pultene skal stå med min 1 m avstand.

Retningslinjer for bruk av kantina:

• Ved inngang i kantina skal det brukes antibac.
  • Det skal holdes min. 1 m avstand i handlekøen og ved bordene. Det er tatt vekk stoler for at de som bruker kantina ikke skal sitte for tett. Om du har mulighet, kan du spise på rommet eller i klasserommet.
  • I perioder med større smittepress - som etter ferier / utplasseringer mm. serveres det enkeltmåltider (dvs. ikke buffét)

Retningslinjer for bruk av fellesarealer som treningsrom / solarium / gymsal mm

• Det er etablert og hengt opp rutiner for bruk av treningsrom og solarium

Elever som bor på elevhjemmet:

• Elevhjemmet er bare åpent for elever og det blir ikke anledning til å ha besøk av personer som ikke hører til på skolen. Besøk av familie avklares i forkant med leder for elevhjemmet.
  • Det er etablert og hengt opp rutiner og antallsbegrensing for bruk av TV-stue og te-kjøkken. Nattevaktene gir opplæring i disse.
  • Elever på elevhjemmet som blir syke skal oppholde seg på rommet til de kan hentes hjem av foresatte. Om det er absolutt nødvendig å forlate rommet skal hender vaskes og desinfiseres og eleven skal bruke munnbind.
  • Elever som er syke skal bruke "karantenetoalett" og dusj i kjelleren v/gymsalen.
  • Skolen sørger for at eleven får servert frokost, lunsj og middag på rommet.
  • I tilfeller der foreldre bor utenfor fylket isoleres syke elever i egen karantenebolig til de er testet og funnet fri for Covid 19 smitte.

Transport:

• Her forholder skolen seg til retningslinjer for skoleskyss – gult nivå.

Last ned infoskrivet (PDF, 328 kB)