Skolehverdagen i lys av koronasituasjonen

Her finner du informasjon om skolehverdagen, i lys av koronasituasjonen.

Klikk for stort bildeInformasjon om korona

Koronainfo - Tana kommune

Smitteforebyggende arbeid ved Tana vgs.

Utgangspunktet for tiltakene er hentet fra Smittevernveilederen for skole

Syke personer skal ikke være på skolen

• Hold deg hjemme hvis du er syk – selv med milde symptomer.
  • Er du syk med forkjølelsessymptomer skal du ta en koronatest. Testen skal være negativ før du får komme tilbake på skolen (forutsetter at du er frisk).
  • Elever og ansatte kan komme tilbake på jobb/skole når de er symptomfri
  • Om elever, ansatte eller noen i nær famille får påvist Koronasmitta følges pålegg fra kommunelege.

God hygiene

• Vask hender – når du kommer på skolen og når du reiser hjem, i forbindelse med måltider og toalettbesøk, når du er skitten på hendene, har vært i kontakt med dyr eller har tatt deg i ansiktet.
  • Det er hengt opp oppslag på toaletter om riktig vask av hender. Se Folkehelseinstituttets opplæringsvideo for håndvask.
  • Det er satt ut antibac ved alle hovedinnganger som brukes når du kommer inn i bygningen til du kommer til sted med håndvask. Alle som ønsker det kan få en egen flaske Antibac å ha i lomma.
  • Hostehygiene: Host i papir som kastes i søpla etterpå. Om du ikke har papir tilgjengelig – host i albuekroken.
  • Sprayflasker med desinfiseringsmidler og papir er plassert på toalettene slik at elever og ansatte kan tørke av dørhåndtak, vask, kran, nedtrekk og toalettringen før og etter bruk.

Redusert kontakthyppighet mellom personer

• Unngå nærkontakt (klemming, sitte tett, deling av digitalt utsyr som PC, telefon etc.)
  • Hold min. 1 meter avstand i alt arbeid

Hvis elever blir syk på skolen

• Elev som blir syk i løpet av skoledagen må hentes hjem av foresatte, dette gjelder alle som bor i Finnmark– evt. kjøre hjem selv. (forutsetning er at de ikke er noen i hjemmet som er i risikogruppe. Da flyttes eleven i "karantenebolig" på skolen).
  • Elever som må vente på transport tar på munnbind og venter utendørs, eller på biblioteket. Eventuelt på rommet.

Retningslinjer for undervisning i klasserom:

• Elevene skal ha faste plasser i klasserommet så langt det går.
  • Pultene skal stå med min 1 m avstand

Retningslinjer for bruk av kantina:

• Ved inngang i kantina skal det brukes antibac, det skal holdes min. 1 m avstand i handlekøen og ved bordene.

Retningslinjer for bruk av fellesarealer som treningsrom / solarium mm

• Det er etablert og hengt opp rutiner for bruk av treningsrom og solarium

Elever som bor på elevhjemmet:

• Elevhjemmet er bare åpent for elever og det blir ikke anledning til å ha besøk. Besøk av familie avklares i forkant med leder for elevhjemmet.
  • Det er etablert og hengt opp rutiner og antallsbegrensing for bruk av TV-stue og te-kjøkken. Nattevaktene gir opplæring i disse
  • Elever på elevhjemmet som blir syke skal oppholde seg på rommet til de kan hentes hjem av foresatte. Om det er absolutt nødvendig å forlate rommet skal hender vaskes og desinfisere og eleven skal bruke munnbind.
  • Elever som er syke skal bruke toalett og dusj i kjelleren v/gymsalen.
  • Skolen sørger for at eleven får servert frokost, lunsj og middag på rommet.
  • I tilfeller der foreldre bor utenfor fylket isoleres syke elever i egen "koronabolig" til de er testet og funnet fri for Covid 19 smitte.

Transport:

Her forholder skolen seg til retningslinjer for skoleskyss – gult nivå.

Last ned infoskrivet (PDF, 328 kB)